Wij zwemmen op 7 september voor ALS in de Amsterdamse grachten

IMG_7525 AMSTERDAM CITY SWIM 2014

Op 7 september doen Julie en ik mee aan de Amsterdam City Swim. Julie zwemt mee in de Kids Swim en ik zwem mee als begeleider.  De afstand is 500 meter. We starten bij de Hermitage en zwemmen dan de Keizersgracht op. Bij de finish gaan we aan land. Dan ga ik naar het Marine Etablissement waar de start voor de Amsterdam City Swim is. Ik zwem mee in Wave 14 en mijn afstand is dan 2014 meter. En jullie kunnen ons sponsoreren. Wij hebben 17 open water trainingen in ons schema staan, via deze site zal ik daar verslag van doen. En als je sponsor wordt, doen we ook wat terug, zoals een Management Drives profiel plus coachingsgesprek, een kroegentocht inclusief goed gesprek, een fietstocht rond Amsterdam met lunch, een rondleiding door de stad, een hockeyclinic, 18 holes golf op Hilversum. Naamsvermelding op het pak kan ook! We horen graag van jou.

Word jij onze donateur? Voor 75 euro sponsor je al een chromosoom!

http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/donations/add/jan-verboom

http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/donations/add/julie-verboom

Voor ALS is veel geld nodig voor onderzoek omdat er nog geen remedie is gevonden tegen deze ziekte. Over ALS had ik gehoord omdat Theodoor Doyer, international en speler van Bloemendaal, hieraan is overleden. Nog zie ik voor me hoe Theo in een rolstoel bij oefenwedstrijden van het Nederlands hockeyteam kwam kijken. Totdat hij op een gegeven moment niet meer kwam. En na zijn overlijden stond hij ineens op een billboard. Confronterend maar to the point wat mij betreft.

ALS.outdoor.Theodoor.thumb

Maar ook omdat Huub van der Put, de vader van Pyke, een klasgenoot van Julie, in 2012 aan ALS is overleden. We hebben het ziekteproces op gepaste afstand meegemaakt. Sal, Pyke en Marije zien we dagelijks als we naar de Nicolaas Maesschool gaan. Pyke neem ik af en toe mee naar Ajax. Het verlies van je vader op jonge leeftijd, daar weet ik ook iets van. Huub en zijn gezin hebben zijn ziekteproces vastgelegd en daar is een persoonlijk en ontroerend dagboek en fotoboek uit voort gekomen, ‘The Mind is a Muscle’.

Zie ook deze link van De Wereld Draait Door toen de familie aanschoof: https://www.youtube.com/watch?v=f0IbeJrpW6Q

Op 12 april jl. las ik in De Volkskrant een artikel over twee zakenmannen met ALS, Bernard Muller en Robbert Jan Stuit. Zij halen miljoenen op door hun zakenrelaties aan te spreken en organiseren gesponsorde evenementen. Zij willen 40 miljoen ophalen om onderzoek te financieren omdat de zoektocht naar een effectieve behandeling begint met het ontrafelen van de oorzaak. Voor dat onderzoek zijn 15.000 genetische profielen van patiënten nodig. Plus nog eens 7.500 van een controlegroep van mensen zonder de ziiekte. Kosten: 40 miljoen euro. Om het klein te maken, wie wil, kan met 75 euro een chromosoom sponsoren. Deze informatie komt uit De Volkskrant van 12 april, Wetenschap bijlage, auteur Ellen Visser, lees onderstaand artikel aub!

 

IMG_7581 IMG_7582 IMG_7583 IMG_7584 IMG_7584 IMG_7586 IMG_7587

Lees ook het blog van Pieter Steinz in de NRC over hoe het is om te leven met ALS, prachtige en onroerende stukken, via http://www.nrc.nl/boeken/2014/07/21/lezen-met-als-een-gekwelde-neus/

En lees zijn boek Made in Europe over de kunst die ons continent biedt.

We hebben nog 14 open water trainingen voor de boeg. Afgelopen week hebben we op maandag, woensdag en donderdag in Vinkeveen gezwommen. In open water zwemmen heeft iets magisch, niet te vergelijken met zwemmen in een binnenbad. Komende weken wil in gesprek met het water raken, om vertrouwd te raken met het water, ook als we vermoeid raken. Morgen ga ik naar Zoeterwoude om voor te zwemmen bij zwemleraar Marcel in het kader van slagverbetering. Finetunen hoop ik. Dan maandag weer naar open water. Het lichaam en de geest worden voorbereid op de prestatie die we op 7 september gaan neerzetten. Nog 29 dagen…we houden jullie op de hoogte!

1.795 reacties