Nederland – Namibië

2015 World Cup Kwalificatie in Nieuw-Zeeland

 

Cricketers verliezen van Namibië

 

De Nederlandse cricketers hebben op het WK-kwalificatietoernooi (50 overs) in Nieuw-Zeeland hun tweede wedstrijd verloren. De 253 runs van Namibië bleken er 91 te veel, Nederland ging met 162 runs all-out.

 

In Mount Maunganui (Tauranga) won Captain Peter Borren de toss en verkoos te gaan fielden. 

De eerste twee wickets van Namibië vielen redelijk snel, na 6.2 respectievelijk 8.2 overs, met 38 runs op het scorebord. Mede door geconcentreerd en zorgvuldig batten bouwden Namibië via Gerrie Snyman (ex-VRA) en Nicolaas Scholtz aan een partnership van 60 runs. Na 34.5 overs was Namibië vier wickets kwijt voor 100 runs. De Nederlandse bowlers kregen steeds beter vat op de batsmen maar wickets vielen niet. Met minder dan 10 overs te gaan liet Nederland twee goede vangkansen liggen. Hierna nam Namibië meer risico wat resulteerde in een extra 50 runs. Snyman ging uiteindelijk nog run out, met mooie cijfers (74 runs uit 74 ballen). Alleen Mudassar Bukhari (3 wickets voor 40 runs in 10 overs) en Michael Swart (2 voor 44 uit 10) hadden mooie cijfers.

 

Een target van 254 leek een haalbaar totaal voor Nederland. De top batting order liet het echter volledig afweten. Na 1.6 overs ging Swart uit met 13 runs op het bord. Hierna bleven wickets vallen in relatief korte tijd, Alleen Myburgh hield stand met 40 runs uit 35 ballen.

Met een score van 89 voor 6 was nog alles mogelijk. De realiteit bleek anders. Alleen Rippon weerde zich kranig met 44 not out. Maar met een teleurstellend totaal van 162 all-out was het voor Nederland gedaan. 

Coach Anton Roux was teleurgesteld na afloop. “We kozen er bewust voor om Namibië te laten batten en ons plan met de bowling lukte aardig. Jammer van twee cruciale vangkansen die niet werden verzilverd, maar dat kan gebeuren. Mede daardoor scoort Namibië er wel nog 50 runs bij. Het target van 254 was te doen geweest ware het niet dat onze top order batting order niet goed presteerde. Daar moeten we goed over gaan praten, want dit is al de vierde keer in vijf wedstrijden dat we daarmee zo matig voor de dag komen. Maar het toernooi is nog jong, er staan ons nog veel wedstrijden te wachten en we hebben genoeg kwaliteit om onszelf te verbeteren. “

 

Voor alle wedstrijdstatistieken:

http://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup/match/cwcq-2014/15

1.276 reacties