Nederland wint overtuigend van Nepal

2015 Cricket World Cup Kwalificatiewedstrijden in Nieuw-Zeeland

De Nederlandse cricketers hebben vandaag in Mount Maunganui overtuigend van Nepal gewonnen. Het krachtsverschil was eenvoudigweg groot, Nederland won met zeven wickets. Overmorgen speelt Nederland een ODI tegen Canada dat eveneens makkelijk won van Oeganda.

IMG_3741

Eric Szwarczynski (l) Man of the Match met Stuart Crosby, burgemeester van Tauranga

In de basisopstelling van Nederland was slechts een wijziging doorgevoerd ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Kenia, Vivian Kingma nam de plaats in van Paul van Meekeren. Captain Peter Borren won de toss en stuurde Nepal aan bat. De opdracht van coach Anton Roux was duidelijk: ‘vroeg wickets pakken en de score van Nepal zo laag mogelijk houden.’

Mudassar Bukhari (7/17/1) en Vivian Kingma (10/18/2) zetten door hun solide bowlen veel druk op de Nepalese batsmen waardoor weinig runs gemaakt werden. Na 25 overs stonden slechts 76 runs op het scorebord met zes gevallen Nepalese wickets. De spanning was toen al verdwenen en alleen door slordig fielden liep de score nog iets op. Alleen Vesawkar bood dapper weerstand tegen de Nederlandse bowlers en ging pas uit op de laatst gebowlde bal van de eerste innings voor 46.

Het target voor Nederland werd 172 runs. Wederom verloor openingsbatman Stephen Myburgh al heel vroeg in de wedstrijd zijn wicket, deze keer in de tweede over met een score van slechts vijf runs. Myburgh speelt een weinig gelukkig toernooi tot nu toe.

Eric Szwarczynski en Wesley Barresi vormden net als tegen PNG en Kenia een solide partnership (deze keer 90) door geconcentreerd en uitgekiend te batten. Barresi ging uiteindelijk net na de 20 overs drinks break uit 31 (59) met 95 runs op het scorebord. Captain Borren had er duidelijk zin in en liet de fielders van Nepal alle hoeken van het veld zien en maakte in korte tijd 45 (32). Szwarczynski verliet het veld met 56 (73) toen er 122 runs o het bord stonden. Borren batte samen met Michael Swart 27(21) de wedstrijd uit, Nederlandse behaalde de target van 172 voor het verlies van drie wickets in 31.5 overs.    

Eric Szwarczynski werd tot Man of the Match uitgeroepen maar hield gemengde gevoelens over aan deze titel. Szwarczynski: “Ik ben blij dat ik weer mijn runs maakte, maar ik vind eigenlijk dat Vivian Kingma deze titel verdiende vanwege zijn geweldige bowling spell. Bukhari en Vivian legden door hun sterke bowlen de basis voor onze overwinning.”

 

http://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup/match/cwcq-2014/31

 

1.248 reacties