Nederland sluit winnend af tegen Canada

2015 Cricket World Cup Kwalificatiewedstrijden in Nieuw-Zeeland

Nederland sluit winnend af tegen Canada

 

IMG_3796 

De Nederlandse cricketers hebben vandaag in Mount Maunganui wederom een overtuigend overwinning behaald, ditmaal was Canada het slachtoffer. Nederland eindigt op een zevende plek van deze 2015 Cricket World Cup Kwalificatiewedstrijden. Nederland was na de verloren wedstrijd tegen Kenia, waardoor het de Super Six miste en kwalificatie voor de 2015 World Cup definitief uit het zicht verdween, op zoek naar enige vorm van eerherstel.

 

IMG_3434 

Nederland trad in dezelfde samenstelling aan als tegen Nepal. Twee bijzondere feiten omringden deze wedstrijd; Vivian Kingma maakte zijn ODI-debuut en captain Peter Borren speelde zijn 58e ODI en werd daarmee Nederlands recordhouder.

 

IMG_3821

 

Canada won de toss en ging batten. De opdracht van coach Anton Roux was wederom helder: ‘Vroeg wickets pakken en de score van Canada zo laag mogelijk houden.’

 Michael Rippon voelde zich thuis op de pitch in Mount Maunganui en leverde prachtige bowlingcijfers af: 10/37/4. Alleen Raz-Ur Rehman bood lang weerstand en scoorde 88 (105). 

De target was 211. Eric Szwarszynski was wederom solide aan het batten en scoorde 75 (116). In gezelschap van captain Peter Borren batte Szwarczynski de wedstrijd uit waarbij Borren er duidelijk zin in had en de Canadese fielders alle hoeken van het veld liet zien. In korte tijd zette Borren een fraaie 61 (34) runs neer.                                                                                                                      Man of the Match werd Michael Rippon.In 36.4 overs werd de target gehaald, met nog acht wickets in hand. Tevredenheid heerste in het Nederlandse kamp, nadat het de teleurstelling van het missen van kwalificatie had verwerkt en veerkracht had getoond in de twee wedstrijden in de verliezerspoule. Op 1 maart start de voorbereiding voor de World T20 in Bangladesh maar in feite is deze de afgelopen dagen in Tauranga al begonnen. 

 

IMG_3844 

 

 

http://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup/match/cwcq-2014/37

 

 

 

1.263 reacties